TANNKJØTTBETENNELSE

Hva er tannkjøttbetennelse /gingivitt?

Tannkjøttbetennelse er et betennelse i tannkjøttet og det vanligste grunnen er dårlig eller mangelfull munnhygiene. Det skyldes alle bakterier som ikke ble fjernet under det anbefalte daglige rengjøringen. Oppvekst av bakterier som sitter fast i tannkjøttet og mellom tennene, fører til plakk og eventuelt forkalking til tannstein. Dette påvirker tannkjøttet og fører til betennelse – gingivitt/periodontitt. Ved å opprettholde et god munnhygiene rutine så snart som mulig, kan du få tilbake sundt tannkjøtt. Betennelse i tannkjøttet er ikke farlig, men dette er bare hvis behandling av betennelsen begynnes så fort som mulig. 

 

Hvordan er behandlingen? 

Vi i klinikken skal først undersøke hele munnen og området betennelsen oppstår for å kartlegge årsaken. Det første steget er å rense området i tannkjøttet som er betent og å fjerne årsaken/bakterier (f.eks tannstein eller matrester). Deretter planlegges videre behandling sammen med pasienten. Det er vanligvis behov for flere besøk for å bli kvitt betennelsen .

 

 

 

tannkjøttbetennelse

Trenger du time? Vi har kort ventetid

Vi ønsker all et hyggelig besøk hos oss! Vi tar imot nye pasienter, både akutt og vanlige. Husk at vi har flere avdelinger i Oslo. Alle er velkommen! 


Adresse: Holmlia Senter vei 1B, 1255 Oslo

Adresse: Kongens gate 15, 0153 Oslo

Adresse: Helga Vaneks Vei 3G, 1281 Oslo